Nytt i min garderob

Kikade in på H&M idag och hittade den här jackan
 
Bllir perfekt till klänning ivår och sommar
 
 

Man kan göra mysigt även på en balkong

Nu är det snart tio år sedan vi lämnade vårt hus, tiden har gått fort. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna trivas i en lägenhet på fjärde våningen i stan. En lägenhet med bara en liten balkong där man bara får plats med ett litet bord och ett par stolar. Jag om älskar trädgårdar, egenodlade grönsaker och kryddor. Några kacklande höns hör till, men mest av allt att kunna sitta i trädgården framåt kvällen. Jag trodde jag skulle sakna alla dofter. Kanske något gott på grillen och en fin trädgårdsbelysning. Ni vet sådana kvällar när ingen vill gå in utan man vill sitta kvar hur länge som helst

Jag trodde inte att en balkong kunde bli trevlig. Aldrig att jag skulle kunna trivas på en sådan. Så gick mina tankar. Den första sommaren var svår. Jag längtade tillbaka till hus och fantiserade om inredning och trädgårdar. Tänkte att vi måste flytta innan nästa sommar.

Hösten kom och sommaren försvann för fort som vanligt. Det blev mörkare om kvällarna. En kväll när jag var på väg hem från jobbet i mörkret fick jag plötsligt mitt bland hyreshusen se en uteplats som var så fint upplyst och ett ljus gick upp för mig.

Man kan ju göra mysigt även på en balkong. Man behöver inte en hel trädgård för att skapa stämning. Visst. jag har inga träd eller rabatter att lysa upp med men när jag tittade hos Ljustema hittade jag en massa fina saker att mysa till det med. De otroligt fina mosaiklyktorna lyser upp så fint på kvällen. De är perfekta på en ibland blåsig balkong. Ingen fara för eldsvådor heller. Det blir till att beställa några även till jobbet framåt hösten.

Jag är glad att min balkong numera känns så mysig att man vill sitta kvar länge på kvällarna.

 

 
Kategori: Allmänt Taggar: trädgårdsbelysning

Liknande inlägg

Dagens middag

Dagens middag 
Pasta med räkor